VĚDĚLI JSTE?

Věděli jste, že káva roste na stromech? Vše začíná u stálezelených kávovníků a kávových třešní, které na nich rostou. Pěstuje se přibližně v 70 zemích světa v tropických a subtropických oblastech. Věděli jste, že:

Kávovníky milují teplé a vlhké podnebí. Nejlépe se jim daří v podmínkách s teplotou 17–23 °C, častým deštěm a úrodnou půdou.

Existuje více než 60 různých odrůd kávy, ale nejrozšířenější jsou arabica a robusta. Arabica je známá svou rafinovanou sladkostí a robusta bývá naopak o něco více hořká.

Květy kávovníku připomínají jasmín, mají podobnou vůni a bílou barvu.

MISTROVSKÉ PROVEDENÍ

Přemýšleli jste někdy o tom, jak ze zrn vyrábíme lahodnou kávu? Po sklizni se zrna pečlivě promyjí, usuší, roztřídí a smíchají, čímž se propojí individuální charakter různých odrůd.

PRAŽENÉ S RADOSTÍ

Po smíchání zrna pražíme, přitom se uvolní aromatické oleje a lahodná hloubka jejich chuti.

Průměrná doba pražení je 12 minut.

Během pražení jsou zrna vystavena teplě 200 až 250 °C, která v nich probouzí typické aroma Jacobs.

Věděli jste, že nepražená zrna váží více než pražená? To proto, že se ze zrn odpaří vlhkost.

VÁŠ DOKONALÝ ŠÁLEK

Káva je osobní záležitostí, která vám poskytne vzácný záchvěv radosti. Ať už milujete jemné tóny filtrované kávy, nebo intenztu espressa. Bez ohledu na to, jakou metodu přípravy si vyberete, zde nabízíme několik ověřených způsobů, jak si pokaždé připravit dokonalý šálek kávy.